Apple ville vise frem sin nye Ipad Pro, det tynneste produktet de noensinne har laget, ved å knuse en rekke instrumenter, bøker, arkadespill, mailing og andre kunsteriske og kreative verktøy og uttrykk i en hydraulisk presse. Når pressen løftes, er det bare den nye Ipaden som gjenstår.

Apple-sjef Tim Cook viste stolt frem den nye reklamefilmen på X 7. mai, men allerede 9. mai valgte selskapet å gå ut og beklage den overfor bransjenettstedet Ad Age.

Årsaken er at mange skal ha lest reklamefilmen som at teknologigiganten knuser den kreative næringen, og det har utløst kraftig kritikk.

- Kreativitet er i vårt DNA i Apple og det er utrolig viktig for oss å designe produkter som styrker kreative mennesker, sier markedsdirektør Tor Myhren i Apple i en uttalelse til Ad Age.

- Målet vårt er alltid å feire de utallige måtene brukerne våre uttrykker seg selv og bringer ideene sine til livet ved hjelp av en Ipad. Vi bommet med denne filmen og det beklager vi.

Ifølge Ad Age skal ikke Apple lenger ha noen planer om å vise den nye reklamefilmen på TV, men den er fortsatt tilgjengelig på nett.