Påsken nærmer seg med stormskritt, og med høytiden følger krimserier, appelsin og for mange, Solo. Fersk Solo-sjef i Ringnes, Ida Davidsen, forteller at de har investert litt ekstra i årets kampanje ettersom Solo også har 90-årsjubileum.

- Vi hyller drikkeøyeblikkene som har vært med oss gjennom tidene. Vi spiller på nostalgien, de gode historiene og ser tilbake i tid. Solo har vært en trygg følgesvenn siden 1934, sier Davidsen.

- Hvordan har dere arbeidet med filmen?

- I år har vi brukt ekstra tid på å finne ut hva som skulle være budskapet i filmen og å involvere forbruker og skape engasjement med reklamen, sier Davidsen.

Solo har hatt reklamebyrået Try og produksjonsselskapet Yess med på påskelaget.

Se Solos påskefilm her. Saken fortsetter.

 

Brunost, ski og bunad
I filmen som fronter kampanjen spiller Solo på nasjonalromantikk med blant annet ski, bunad, brunost og solvegg.

- Det er ikke mye by og urbant i filmen?

- Nei, vi valgte å se litt tilbake på det kreative uttaket, og se på situasjoner hvor man kjenner seg igjen i det som er typisk norsk. Brunost, ski og bunad blant annet. Vi har jo også gjort tacoen norsk. Vi håper det er ting folk ser på og humrer og får gode følelser av, sier Davidsen.

Hun forteller videre at de allerede nå merker et høyere trykk rundt merkevaren.

- Rundt 20 prosent av salgsvolumet til Solo er i og rundt påskeukene. Nå har vi også et stort fokus på Solo Super som har blitt større enn Solo original, sier Davidsen.

Kampanjen skal gå på TV, kino, digitalt utendørs og i sosiale medier ut mars oppgir Davidsen.

- Solo er for mange grunnleggende for å få påskefølelsen. Det er helt klart at Solo er viktig for nordmenn, sier Davidsen.

Ny solosjef i påsken
Davidsen har kun vært solosjef i om lag en måneds tid. Hun får med det sin ilddåp i Solo med påsken som kommer.

- Jeg har jobbet ti år i Ringnes, men da har jeg for det meste jobbet med alkoholmerker, deriblant Somersby. Det er ganske nytt å jobbe med medieverden, hvor alkoholmerker ikke er tillatt, sier Davidsen.

- Hvordan liker du det?

- Det er gøy. Man ser at det er et helt annet trykk med merkevaren Solo, både når det gjelder selve produktet og merchen til påske, sier Davidsen.

Hun har gått inn i rollen som midlertidig sjef for Solo ettersom Elisabeth Sæterdal er i foreldrepermisjon. 

- Det blir en ilddåp som Solosjef med påsken, forventer du mindre trykk etter påske?

- Vi har mye som skjer etter påske og er godt i gang med planleggingen for sommeren som også er viktig for Solo, sier Davidsen.