For ett år siden lanserte First House den nye byråsatsingen Hekt med Marius Myhrvold i førersetet. De siste tolv månedene har han ledet det kreative PR- og kommunikasjonsbyrået i Øvre Vollgate i Oslo og jobbet med en rekke anerkjente kunder, som blant andre Skanska og BI.

Siden oppstarten har Myhrvold hektet på kompetanse innen medie-, merkevare- og innholdstjenester, og hentet inn ni rådgivere.

- Vi har levert et bredt spekter at kommunikasjonstjenester for en allsidig kundeportefølje i løpet av våre første tolv måneder. Kundene og markedet responderer godt på rådgivningsmodellen vår, sier Myhrvold. 

Han kom selv fra PR- og kommunikasjonsbyrået Hill+Knowlton, før han fikk oppgaven om å etablere Hekt, og har siden hentet flere rådgivere fra sin tidligere arbeidsplass.

Les mer: First House vil utfordre reklamebyråene - lanserer det kreative byrået Hekt

På det som er ettårsdagen for Hekt-satsingen, kan Myhrvold og byrået feire at de har bistått Mesterbrevnemda med å lage en ny merkevarekampanje.

- Vi har bevisst rekruttert erfarne konsulenter som både evner å heve blikket og brette opp ermene. Det er ekstra stas å kunne lansere en nasjonal merkevarekampanje i samarbeid med Mesterbrevnemnda samme uke som vi feirer ett år, sier Myhrvold.

Les også: Ingrid Vervik Salte går til Hekt

Kampanjen «I trygge hender» skal styrke kunnskapen til og bruken av mesterbrevordningen. Kampanjen har et mål om å appellere til nordmenn flest, samtidig som den bygger stolthet blant mesterne selv ved å fremheve fordelene av å velge tjenester fra kvalifiserte mestere.

- Vi tror det er god timing med dagens fokus på automatisering og kunstig intelligens å vise hvor viktig ekte mennesker og dyktig håndverk er. Alle uttakene i kampanjen har handlet om å bli kjent med ekte mestere, som gjennom sitt håndverk og erfaring viser den kvaliteten man får ved å nettopp bruke en mester, sier Morten Lervaag Jacobsen, som er kreativ leder i Hekt.


Kampanjen distribueres gjennom TV, sosiale medier, radio og bannerannonser. En sentral del av kampanjen er en hovedfilm som viser en kontrastfull bredde av mestere.

- Min erfaring er at folkene i Hekt og Gefühl ikke serverer gimmicker eller luftige versjoner, men klare mål, en gjennomtenkt strategi og godt utført håndverk. Dette samsvarer med både min og Mesterbrevnemndas filosofi, sier kommunikasjonssjef i Mesterbrevnemnda, Tormund Hansen Skinnarmo.

Filmene er produsert av Gefühl, med Erik Louis Tvedt på regi, hvor Hekt har utviklet idé, strategi og konsept.

Hekt inngår i samme byrågruppe som First House, Scandsports, Sustainability, Vektor Consulting og Hastings.

Les mer: Hekt henter rådgiver fra Elg: - En energisk fagnerd