Det nærmer seg seriestart både i Toppserien og Eliteserien og allerede denne helgen serieåpner kvinnelaget til Brann mot Lillestrøm. I den anledning slipper fotballklubben også en helt ny reklamefilm som skal gi først og fremst bergenserne gåsehud og godstemning i forkant av 2024-sesonegn.

- Det viktigste for oss med filmen var å virkelig få hedret byen og bergensere. Ingen andre fotballklubber kan si at de har et like sterkt bånd og like fantastiske supportere og støttespillere i byen som det Brann har, sier leder for marked, kommunikasjon og bærekraft i Brann, Therese Andvik Rygg.

Det er det bergensbaserte reklamebyrået Apriil som står bak filmen og byråleder Susanne Svendsen mener det er viktig for byen.

- Vi er en by fylt av kreative talenter innen kunst-, kultur- og kreativitet. Denne filmen, som er produsert på kryss av ulike kreative miljøer, er med på å løfte byen, sier hun.

Et av grepene i filmen er det musikalske lydsporet, som er en nyinnspilling av «Nystemten». Det er den unge lokale artisten, Bendik, som står bak det nærmeste man kommer byens nasjonalsang.

Kreatør Olav Iversen avslører at det har vært omdiskutert på forhånd om man skulle våge å røre byens nasjonalsang.

- Vi diskuterte det i flere omganger, men kom frem at filmen representerer på flere måter en ny epoke for Brann. Vi har laget en fotballfilm uten et eneste spark på ballen, som løfter fram supporterne og folket som en like viktig del av Brann som spillerne, trenerne og alle som jobber i klubben, sier han.

Noe av det mest overraskende grepet i filmen er hvordan det godt innarbeidede slagordet «Byen e’ Bergen og laget e’ Brann» er snudd på hodet.

- Det heter seg at Byen er Bergen og laget er Brann, men kanskje det er enda mer sammenvevd enn det. Musikalsk er Nystemten det som representerer både Bergen og Brann og vever byen og laget sammen. At Bendik, som er både supporter og ung kvinne, gjør en ny versjon ble et fint symbol på nye tider, nå som sesongen sparkes i gang med kvinnenes første bortekamp mot Lillestrøm denne helgen, sier Iversen.

Den nye Brann-filmen har også blitt lagt merke til av den internasjonale filmprodusenten Garbhan O’Bric.
- Filmen viser hvor ekstraordinært forhold en by kan ha til en klubb, og hvordan disse båndene kan forene hele byen. Den feirer vår kollektive menneskelighet som idrettsfans på en unik og innsiktsfull måte, skriver O’Bric på LinkedIn.

Leder for marked, kommunikasjon og Bærekraft i Brann, Therese Andvik Rygg, er glad for oppmerksomheten.

- Det er utrolig fint at filmen blir mottatt slik og får internasjonal oppmerksomhet, sier hun.

Her kan du se den nye reklamefilmen til Brann.