TV-produksjonsselskapene Feelgood Scene FIlm & TV og Monday Production - som begge er datterselskaper av Monday Media Norway - slås sammen til ett selskap som skal beholde navnet Feelgood.

Feelgood står bak flere av TVNorges største humorsuksesser som «Neste sommer», «Thomas Giertsen: Helt perfekt» og «Hvite gutter». Monday Production står bak produksjoner som den nye reiselivsserien «Null stjerner» for TVNorge og «Nøtt eller sannhet» for Dagbladet TV.

- Feelgood har en solid og veletablert posisjon i markedet, særlig innenfor humor. Med fusjonen utvider vi vår merkevare og styrker oss innen underholdningssegmentet. Derfor vil produksjoner som «Null stjerner» og lignende formater heretter bli håndtert av Feelgood, sier Stina Greaker, administrerende direktør for Monday Production.

Stina Greaker blir administrerende direktør i det fusjonerte selskapet, mens dagens Feelgood-sjef Hallvard Berby blir operativ leder.

Har nedbemannet
Monday-sjefen forteller at de har gjort flere justeringer innad i TV-gruppen det siste året. Overfor Kampanje bekrefter hun at det også inkluderer nedbemanning.

- Vi har hatt noen runder med nedbemanning i fjor, og hvorvidt vi i fremtiden må gjøre ytterligere tiltak, avhenger av oppdragsmengden, sier Greaker til Kampanje.

I pressemeldingen som ble sendt ut mandag formiddag forklarer hun at de for et år siden innså at inntektene og utgiftene ikke lenger hang sammen, noe de har jobbet hardt for å rette opp i, blant annet ved å flytte lokaler.

- 2023 bød på utfordringer og påførte betydelige kostnader, og regnskapet blir ikke pen lesning. Vi må derfor kontinuerlig tilpasse oss markedet og optimalisere vår forretningsstruktur, så det holder vi konstant på med – og samtidig har vi heldigvis flere spennende produksjoner på gang og sitter på en stadig mer attraktiv katalog fra den ekspanderende Monday-gruppen, så vi er optimistisk med tanke på fremtiden.

Mistet TV-produksjoner
Som Kampanje tidligere har skrevet har flere Feelgood-produksjoner blitt tatt av luften de siste årene. Det inkluderer «Thomas Giertsen: Helt perfekt», «Hvite gutter» og «Basic Bitch».

- Det har vært et utfordrende år for begge selskapene, og at flere av våre langtlevende dramaserier opphører eller blir satt på pause samtidig er selvsagt merkbart. Til gjengjeld ser det veldig lovende ut for noen av våre nye serier, sier Greaker til Kampanje.

Tallene for 2023 er ikke klare, men allerede i 2022 falt omsetningen med syv millioner kroner.

Les mer: Feelgood mister store humorsuksesser: - Opplever et skifte

I tillegg til Feelgood, består Monday Media Norway av selskapene Teddy TV, Monday Scripted, Monday Sport og ShowPeople.

I fjor sommer ble det kjent av Lasse Hallberg ga seg som leder for Monday i Norge etter åtte år og at Stina Greaker skulle overta hans stilling.

Les mer: Lasse Hallberg slutter som Monday-sjef