Styret i INMA vil anbefale at interesseorganisasjonen avvikles på årsmøtet senere denne måneden. Det skriver styreleder Gro Larsson i et nyhetsbrev til medlemmene onsdag.

- Styret hadde i utgangspunktet et mål om videre drift, men da regnskapet for 2023 var klart nå i februar fremgikk det tydelig for oss at så ikke er mulig og at vårt ansvar er å anbefale en kontrollert avvikling, sier Larsson til Kampanje.

- Det er veldig vemodig, legger hun til.

Har mistet medlemmer
INMA ble stiftet i 2001 med et formål å fremme markedsføring på internett. De siste årene skal organisasjonen ha slitt med dalende medlemsmasse og færre deltakere på arrangementene sine.

- Selv om vi vet at noen medlemmer er nødt til å gjøre slike prioriteringer på grunn av tøffe tider i bransjen, vet vi også at dette skjer fordi mange medlemmer nå i det store og hele klarer den digitale markedsføringshverdagen helt fint uten en slik støtteorganisasjon i ryggen, skriver Larsson i nyhetsbrevet.

- Den konkrete konsekvensen av nedgangen i oppslutning er imidlertid at foreningen har kommet til et punkt hvor det økonomisk ikke går rundt å drive lenger. Dermed er det styrets oppgave å ta den vanskelige beslutningen om å foreslå at foreningen avvikles på det kommende årsmøtet, fortsetter hun.

- Har ikke noe annet valg
- Hvordan føles det å måtte ta dette steget og informere medlemmene?

- Vi vet at det er mange som vil bli skuffet og overrasket, så det er en veldig trist beskjed å måtte komme med.

Medlemmene skal stemme over forslaget om avvikling på årsmøtet, som finner sted 20. mars.

- Hva tror du blir utfallet i avstemmingen?

- Jeg tror at årsmøtet vil innse at vi ikke har noe annet valg enn å avvikle. Også håper jeg at engasjementet vil leve videre og at INMAs arrangementer vil få gode arvtakere som kan opprettholde dem som gode, faglige arenaer for bransjen å møtes.