To nye norske Young Lions-vinnere ble kåret på Gullblyanten fredag kveld.

Ingrid Mullis og Jantra Hollum fra Try Råd går til topps i Young Lions Film og skal konkurrere mot reklametalenter fra hele verden i Cannes i juni.

Jens Østrem og Henriette Fürst fra Nord DDB er vinnerne i Print. Dermed skal også de til Cannes for å delta i den internasjonale Young Lions-kåringen.

Young Lions foregår parallelt med hovedkonkurransen og er en konkurranse der reklametalenter under 30 år kjemper i kategoriene PR, Media, Marketer, Digital, Print og Film.

Begge lagene har levert arbeid basert på en brief fra Care Norge. Capa Norge, som sponser kåringen, skal vise vinnerfilmen «Girl Math» på sine kinoer.

- Vinnerfilmen er en rørende og engasjerende film, som på en fin måte får frem viktigheten av fellesskap og økonomisk sikkerhet, og hva det kan føre til. Det er en del av essensen i spare- og lånegruppene. Vi er veldig glade for at Capa Kinoreklame velger å vise filmen i forbindelse med kvinnedagen, og håper det vil føre til økt nysgjerrighet om og engasjement rundt Cares arbeid for jenter og kvinner verden over, sier Anne Kjersti Kværner, markedssjef i Care Norge.