Bråk og fyll preget også i år dekningen av skifesten i Holmenkollen og daglig leder Stefan Marx og kommunikasjonsansvarlig Kristine Skeie i Holmenkollen Skifestival kommenterer nå for første gang bråket under dagens skirenn i nasjonalanlegget i Holmenkollen.  

- Det er store idrettsprestasjoner i Kollen, og vi er glade for alle som kommer for å oppleve skiidretten og nyte god Kollen-stemning og etter en summering med Røde Kors, Politiet og beredskapsetatene, så er det en tilbakegang på skadeomfang, sier Skeie til Kampanje. 

Hun sier Politiet, Røde Kors og vekterselskapet PSS har fulgt tett med på ungdomsgrupperingene i Marka gjennom dagen.

- De har kunnet reagere raskt på bråk og uønsket oppførsel, men mediene dekker raskt fra oppførselen til de fem prosentene som ødelegger for de flestes store ønske om en morsom skifest i Marka, sier Kristine Skeie.

Politiet melder om at rundt 50 personer ble bortvist fra Marka på grunn av uønsket oppførsel. Rundt 9.000 mennesker løste billetter og fikk med seg spenningen inne på arenaen, mens  Politiet anslår at rundt 20 000 mennesker var samlet ute i Marka i løpet av dagen. 

Gjennom dagen i dag har man på de største nettavisene gjennom lørdagen sett overskrifter som «50 personer bortvist fra Kollenfesten», «Svensk skiløper: - Et sjøslag», «- Mange skadede», «Drita fulle: 50 bortvist» og «Lei av fyll og slåssing: - Ekkelt og veldig dumt».

I en uttalelse lagt ut på Holmenkollen Skifestival nettsider skriver daglig leder Stefan Marx følgende. 

– Når så mange er samlet til fest på samme sted, og mange av dem ungdommer, så må vi forvente at det oppstår noen uheldige episoder. Dessverre var det også i år noen som fikk i seg for mye alkohol eller andre rusmidler, og det førte til flere hendelser med krangling og slåssing som politiet og vektere måtte håndtere. Dette roet seg etter at femmila var over, da begynte folk å trekke seg gradvis ut av Marka igjen. Det er kjedelig at noen ikke klarer styre inntaket sitt og mister det de har av folkeskikk, sånne ønsker vi rett og slett ikke å ha med på folkefesten i Kollen, sier Marx.

Også sponsoren Coop synes det er trist at skifesten skjemmes av oppførselen til enkelte, men pressesjefen frykter ikke for attraktiviteten til skifestivalen blant sponsorene. 

- Petter Northug og andre tidligere- og nåværende langrennstopper har uttalt at femmila i Kollen er en av de største opplevelsene de kan ha i langrennssporet. Slik sett står verdenscuprennene i Holmenkollen sterkt, også som merkevare og sponsorobjekt, sier Skeie. 

Les også: Kollen-sponsor om fyllefesten: - Det er trist