Den norske fotballstjernen og Manchester City-spiss, Erling Braut Haaland, har inngått en avtale med Norges sjømatråd. Det betyr at superspissen som har tatt fotballverden med storm skal brukes ti å promotere norsk fisk og sjømat ut i verden. Med den nye avtalen så blir Haaland norsk sjømats ambassadør og ansikt utad for merkevarene «Godfisk» og «Seafood from Norway».

- Sjømat har vært en del av min oppvekst og kostholdet mitt i oppveksten. Norsk sjømat, som jeg anser som verdens beste, har fortsatt en naturlig plass i livet mitt. Norges sjømatråd gjør en viktig jobb med å inspirere og bygge kunnskap om velsmakende og sunn sjømat globalt og hjemme i Norge. Derfor er det helt naturlig for meg å gå inn i dette samarbeidet, sier Erling Braut Haaland.

Haaland vil fra høsten av blant annet pryde reklameplakater, digitale annonser og figurere i reklamefilmer over hele verden som en del av samarbeidet. Det er Los & Co som er det nye reklamebyrået til Norges sjømatråd. 

Les også: Sjømatrådet velger nytt reklamebyrå - bryter med Try etter 12 år

- Enormt stolte
Å lande en avtale med Erling Braut Haaland er ikke enkelt, men superstjernen som i dag har store og globale sponsoravtaler med verdenskjente merker som Nike, Samsung og Breitling, har også stilt opp for norske merkevarer som Hennig Olsen-is, Bama og nå også Norges sjømatråd.

- På vegne av all norsk sjømat, «Seafood from Norway» og «Godfisk» er vi enormt stolte over å kunngjøre vårt samarbeid med Haaland, sier administrerende direktør i Norges sjømatråd, Christian Chramer.

Da Sponsor Insight la frem sin liste over landets heteste sponsorprofiler innen idretten, var Erling Braut Haaland nummer tre på listen

NPG-partner sentral
Det er var partner i NPG Sport & Communication, Svein Graff, som for snart ett år siden kontaktet Team Haaland og Norges sjømatråd og lanserte ideen om et samarbeid, som også kunne omfatte Norges Fotballforbund. Sammen med NPG-partner Ronny Aasland har han fremforhandlet avtalene mellom Erling Braut Haaland, Norges sjømatråd og Norges Fotballforbund.

- Vi har tatt initiativ til og fremforhandlet trepartsavtalen mellom Team Haaland, Sjømatrådet og NFF. Vi har mange kreative og erfarne folk i stallen, som er gode til å utforme samarbeidsformer som tjener alle parter, og er glade for at vi får tillit og får bistå partene. Utover dette kan ikke vi si mer om vår rolle, eller selve avtalene, sier daglig leder Espen Skoland.

Chramer kaller det for «en perfekt match» for å bygge videre på fotballterminologien.

- Haaland er anerkjent som en av verdens beste fotballspillerne og er en gigantisk profil med uovertruffen global synlighet. Matchen med norsk sjømat, som etterspørres, kjøpes og nytes over hele kloden, er åpenbar. Å kunne slå sammen to av Norges beste eksportvarer og sterkeste merkevarer fyller oss med enorm stolthet, fortsetter Chramer.

NFF med på avtalen
Også NFF er med på samarbeidet og gjennom en egen avtale med NFF vil Norges to landslag, både på kvinnesiden og herresiden, samle kreftene for å promotere det rikholdige utvalget av sjømat vi har å by på.

- Vi ser frem til et godt og spennende samarbeid med Norges Fotballforbund, som har lagt til rette for at alle aktørene i dette trepartssamarbeidet får verdi av denne avtalen. De har vært en suksessfaktor for at vi som representerer hele den norske sjømatnæringen kunne finne en løsning som fungerer glimrende for oss, for forbundet og for Haaland, sier Camilla Beck, markedsdirektør i Sjømatrådet.

Norge er verdens største nettoeksportør av sjømat, med tilsvarer rundt 39 millioner måltider daglig. I 2023 eksporterte Norge sjømat til 153 markeder globalt, med over 60 forskjellige arter.